En bild säger mer än tusen ord!

 

bröd, falukorv, oliver, salsa, smör :)

 

Åt en shysst lunch här om dagen!

btw! kolla in den här bloggerskan! http://openmindedforanything.blogg.se/


Kommentarer
Postat av: Anna

Tja Tja! Härligt att du länkar mig det gjorde mitt lilla ego bra =). Hvala och skönast att du gillar slaver! Ja jag är serb och polsk men mer stolt serb och det går inte och missa i bloggen heller...

Ryska är coolt älskar när polacker snackar med rysk dialekt på polska ifall du hört. Vill åka dit och besöka alla orthodoxa kyrkor och träffa en bekant som bor där. Han är kossack så det gör bara saken bättre.

Varifrån på jordens karta kommer du ifrån själv ?

Tack för alla fina kommentarer sköt om dig själv. Köp en Eldoradoglass nu och sluka i dig med gott samvete!

/ Baba Jaga.

2011-03-20 @ 20:21:31
URL: http://openmindedforanything.blogg.se/
Postat av: Pierre

Jag är svensk från Umeå norrland =) Jo jag älskar dom slaviska språken finns något kraftfullt med dom!



pozdrav

2011-03-20 @ 22:24:55
Postat av: Pierre

jag är svensk från Umeå norrland =) diggar bloggen keep it slavic



Pozdrav

2011-03-20 @ 22:29:21
Postat av: Anna

Jo jag ska verkligen göra mitt bästa då jag är så glad och älskar slaviskt. Roligt att du gillar min kultur. Slaver är speciella på gott och ont hehe.

Jo slaviska språk är ett grammatiskt helvete men när man väl snackar det så är det faktiskt skitenkelt. Det blir som med svenskan. Man liksom vet på förhand vad man ska säga och hur.Men visst lider jag som så många andra "exil"slaver i min ålder att när jag åker ner så talar jag utan slang och nyutkomna svordommar. Men bäst är när man överdriver. Jag kan tex. köra riktig bonnedialekt och blanda utdöda ord i huvudstaden och det är lika hysteriskt kul att se hur vilsna människor blir. Ska blogga vidare ! Hej så länge

2011-03-20 @ 23:09:49
URL: http://openmindedforanything.blogg.se/
Postat av: Baban skriver igen!

Jag tog ett ögonkast på din slaviska blogg. Kul att du snappat upp intresset för min kultur. Då slavisk kultur är ganska bortglömd i Sverige. Du verkar tycka om Kalla Kriget tiden eller ? Kan ge dig lite tips på film och sånt från den tiden. Beroende på hur bra polska/ryska/serbiska du kan. Kan även tipsa om vissa ämnen du kan ta upp. Hur levde folk under "järnridå" tiden och så kan du ju ta upp kanske hur förtrycket i kommunistländerna speglades på film. Ifall du har lust så kan du också skriva om Tito. För det finns en konspiration att original Tito blev dödad av Sovjet och att dem lade en exakt kopia av honom. Eller känns detta för tungt så skriv gärna om vår mat eller speciella inredning om du nu sett den haha. Mattor på väggarna och gardiner i toaletten typ.

Skriiiv so at penan glodeer <--slavisk brytning.

2011-03-22 @ 16:09:46
Postat av: Pierre

tusen tack :))) blir och uppdatera nån dag framöver :)

2011-03-23 @ 16:43:11
Postat av: Baba Jaga pise ponovo

Hehe Nej jobben lyser med sin frånvaro. Situationen är ohållbar snart. Känns otroligt synd om ungdomar man dödar liksom hoppet och självförtroendet. Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten ger ju absolut ingenting ifrån sig. Hur gammal är du Pierre? Hur länge har du varit arbetslös?



Kollar in din slaviska blogg nu.

Bloggkramar och vänliga hälsningar Anna

2011-03-26 @ 18:19:52
Postat av: Pierre

Jo det är inte lätt! jag 89a 21 och jag har alltid varit arbetslös =))) pluggat hit och dit och sökt jobb kan man säga.



pozdrav za Umeå

2011-03-26 @ 22:07:25
Postat av: Baba odgovori jos jedan put.

Haha lite som jag då. Bara själv haft sommarjobb. Kollade din slaviska blogg och sett att du är vad man kan säga en svensk Jugoslavien-nostalgiker eller?



Måste säga såhär Jugoslavien var en liten utopi på ytan men folket led i det tysta. Jugoslavien sågs som ekonomiskt och militärt starkt land och hade faktiskt ett juste rykte om sig men som alla totalitära regimer så fick befolkningen lida. Alla vanliga normala människor fick passa sig för att säga saker som kunde uppfattas som illa mot partiet och regeringen. Jugoslavien var bra för alla utom jugoslaverna själva. Vet du om vad Goli Otok lägret var för ställe?

Sedan var Tito otroligt partisk mot kroater. Titta hur mycket land och stränder dem fick när han ritade kartan. Han gav dem väldigt stort ekonomiskt stöd.

T.ex till flygplatser.

Tito var en strateg och en väldigt balanserad politiker men han var en ful fisk. T.ex stred i den röda armén osv. Sedan att han tillät albaner strömma in då han öppnade gränserna till Kosovo. Men fortfarande att Bosnien och Kroatien fick så mycket mark som varit serbisk det har jag svårt att förstå.



Vill gärna prata mer med dig och höra dina åsikter på ämnet. Fråga mig gärna grejer eller så kan jag hitta ämnen du kan skriva om på din blogg.

Hej så länge. =)

2011-03-26 @ 23:29:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0